Leestijd: 3 minuten

De Sealife Micro 2.0 is een compactcamera die niet open kan. Het is een makkelijk te hanteren apparaat, waarmee je zowel kunt fotograferen als filmen. Voor wie wil is het als pakket te koop, met twee flexibele lampen. De camera is ook boven water te gebruiken. Een pracht van een ding.

Wie begint met onderwaterfotografie heeft twee zorgen. Ten eerste of de set niet te groot en te zwaar is en bij het duiken in de weg zit. En ten tweede of het huis vroeg of laat niet volloopt en de kostbare camera verzuipt. Wie deze risico’s wil uitsluiten moet de Sealife Micro 2.0 bekijken. Deze compact camera past in één hand en kan niet vollopen, simpelweg omdat hij niet open kan (foto 1).

 

De Sealife Micro 2.0 is goed te hanteren en gemakkelijk mee te nemen. De rubber coating geeft een goede grip en zorgt ervoor dat de Sealife schokbestendig is en degelijk aanvoelt. Het is dus een amfibiecamera en geen camera die in een aparte behuizing moet. De Sealife Micro is volledig geseald, hoeft niet open, kan niet eens open. Er zijn geen o-ringen die tot lekkages kunnen leiden. De camera is waterdicht tot 60 meter. Er zitten maar 4 knoppen op. Een ontspanknop rechtsboven op de camera, en drie grote “pianotoets”-knoppen voor de bediening van de functies (foto 2).

 

onderwatercamera

Foto 1

 

Het hart van de Sealife Micro 2.0 is een SONY® XMOR CMOS sensor met een resolutie van 16 Megapixels. Deze sensor is gekozen omdat hij goed overweg kan met moeilijke lichtomstandigheden als bij het duiken (foto 2). De lens is een 20mm fisheye met een minimum scherpstelafstand van 30 centimeter. Dat maakt het mogelijk om dicht op een onderwerp te kruipen en het toch beeldvullend in beeld te brengen. De beeldhoek is standaard 130° en instelbaar op 100° en 80°.

 

onderwatercamera

Foto 2

Actie

Naast fotograferen kun je met de Sealife Micro ook videofilms maken. Er is keuze uit 10 videoresoluties en beeldsnelheden. De keuze voor de beeldsnelheid hangt af van wat je opneemt en van plan bent te doen met de videoclip. Opname bij 60 fps (beelden per seconde) gebruik je bij snelle actie. Hogere beeldsnelheden (van 120 of 240 fps) bij onderwerpen met supersnelle actie. Als je deze beelden afspeelt op 30 fps krijg je slow motion.

 

Er zijn 4 voorgeprogrammeerde camera-instellingen. Dat zijn: Land, Duiken, Snorkelen en Lichtmodus (voor gebruik met lampen). Er zijn 6 instellingen voor de witbalans, waaronder een instelling voor fotograferen in groen water. Omdat de camera niet open kan worden de foto’s en films op een intern geheugen opgeslagen. Er zijn Sealife Micro 2.0 camera’s met 32GB of 64GB intern geheugen. Op die laatste kun je 25.000 foto’s in 16MP resolutie of ruim 12 uur film in full HD1080p opslaan. Er is een waterdichte USB-aansluiting voor het direct uploaden van de beelden naar een PC (foto 3). Via die aansluiting laad je ook de accu op (goed droog maken voor gebruik!). De 2.0 beschikt over een wifi- functie voor de bediening en het uploaden van beelden naar tablet en smart Phone.

 

onderwatercamera

Foto 3

 

Voor de beste resultaten gebruik je de camera onder water in combinatie met kunstlicht. Een flitser aansluiten kan niet, je werkt in dit geval met videolampen die Sealife “Sea Dragon” noemt. Het topmodel is de Sea Dragon 2500. De ultieme set is de Sealife Micro 2.0 DUO MAXX (foto 4). De camera wordt dan gecombineerd met 2 Sea Dragon 2500 lampen, een bodemplaat, 2 handvatten en 2 flex armen. In de set zit ook nog een close-up voorzetlens en de nieuwe macrolens. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste spullen bij je hebt om alle mogelijke fotokansen te benutten. www.sealifebenelux.nl

 

onderwatercamera

Foto 4