LocatieDordrecht

Datum

donderdag 28 maart 2019

Tijd van 20:00
Tijd tot 22:00
Plaats Dordrecht
Provincie Zuid-holland
Organisator NOB

Met z’n unieke ligging is de Zuidwestelijke delta van wereldwijd belang voor de biodiversiteit. De (voorheen) estuariene ecosystemen staan er echter slecht voor. Systeemherstel is hard nodig om de rol in de ‘flyway’ en ‘swimway’ te kunnen vervullen en om de effecten van klimaatverandering aan te kunnen. Natuurmonumenten heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt in de Zuidwestelijke Delta voor natuurherstel en behoud.

Tijdens het eerste deel van de lezing neemt boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten je mee in het verhaal achter deze successen en de ambities van de natuurvereniging om de lijn van herstel komende jaren verder door te trekken. Ook gaat hij in op de samenwerking die is aangegaan met de duikwereld om het rijke onderwaterleven van de Oosterschelde beter te kunnen beschermen.

Extreem weer
Na de pauze is het tijd voor een heel ander onderwerp. Want naast zijn functie als boswachter communicatie en beleven is Paul Begijn fervent weerliefhebber. In zijn vrije tijd is hij veel buiten te vinden om allerlei bijzondere weerverschijnselen op de gevoelige plaat te leggen. Hij maakt deel uit van een team stormjagers dat zware onweersbuien najaagt. Tijdens de lezing neemt hij je mee in de wereld van ‘extreem weer’. We leren hoe we wolken kunnen lezen en wat die ons kunnen vertellen over het verloop van het weerbeeld. Handig als je een duik gaat maken. Ook geeft Paul ons een inkijkje in de wereld van het stormjagen.

Heb je interesse in deze lezing? Schrijf je dan in via MijnNOB. Ook niet leden kunnen bij deze lezing aanwezig zijn. We willen je vragen om je dan aan te melden door een mail te sturen naar westley.verdonk@onderwatersport.org