LocatieWitte Boulevard, Renesse

Datum

vrijdag 20 september 2019

Tijd van 20:00
Tijd tot 16:00
Plaats Witte Boulevard, Renesse
Provincie
Organisator

In deze door bioloog Peter H. van Bragt georganiseerde cursus komen in en weekend alle Nederlandse zeenaaktslakken aan bod en besteden we veel aandacht aan het herkennen van de soorten, hun anatomie, eetgedrag, voortplanting, hoe je ze op een fraaie manier en biologisch verantwoord kan fotograferen en nog veel meer. Met speciaal aandacht voor de nieuwe soorten die de laatste jaren aan onze faunalijst zijn toegevoegd. Dus “Everything you wanted to know about de Nederlandse zeenaaktslakken en meer!”

Het programma van de cursus bestaat uit: lezingen, determinatiepraktica en/of andere interactieve cursusonderdelen. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden er tenminste 3 tot maximaal 5 themaduiken gemaakt met nabesprekingen. De duiken worden zowel in het Grevelingenmeer als in de Oosterschelde gemaakt. De cursussen starten rond 20:00 uur op vrijdagavond en worden op zondag tegen 16:00 uur afgesloten met de uitreiking van een certificaat.
De cursuslocatie is zonder bijbetaling ook beschikbaar voor de overnachting op zondag.

De kosten en wat krijg je daarvoor: € 175, dit is inclusief digitale hand-outs van alle lezingen, twee of naar keuze drie overnachtingen in een groepsaccommodatie van de “De Witte Boulevard” te Renesse, 2x een riant ontbijt, 2x lunches en diner op zaterdagavond, excl. drank. Voor al deze cursussen zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wie het eerst komt! Stuur voor aanmeldingen of meer info een Email naar phvanbragt@kpnplanet.nl. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.
Deze cursus kan ook op maat voor duikverenigingen uitgevoerd worden.