LocatieOud Gastel

Datum

zaterdag 26 oktober 2019

Tijd van 09:30
Tijd tot 16:30
Plaats Oud Gastel
Provincie Noord-brabant
Organisator Onderwaterhuis.nl

Specialisatie voor de al wat gevorderde onderwaterfotograaf (gegeven door Ron Offermans). De specialisatie (met een theoretische en praktische onderdelen) duurt een dag en wordt gegeven in het cursuslokaal van Onderwaterhuis.NL in Oud Gastel. Voor lunch wordt gezorgd.
Licht is zo belangrijk dat de aandacht die eraan besteed kan worden in een reguliere cursus altijd te weinig is. In deze specialisatie draait alles om licht: natuurlijk licht en kunstlicht. De specifieke lichtomstandigheden onder water, het soms beperkte zicht en de noodzaak om extra licht in de vorm van lampen of flitsers te gebruiken maken fotograferen onder water nu eenmaal enorm complex.

Inhoud
De inhoud zal bestaan uit een theoretisch gedeelte waarin wordt uitgelegd hoe licht zich gedraagt. Wat de invloed is van de verspreidingshoek, de diameter en de afstand van de lichtbron. Wat de invloed is van het gebruik van meerdere flitsers. Hoe je zweefvuil het beste te lijf kunt gaan, enz. Wat de invloed is van de omgeving en hierbij ook de aanwezigheid van natuurlijk licht. Bij dit laatste item wordt er ook uitgebreid ingegaan op de menglicht techniek.
Daarnaast zal er een overzicht worden gegeven over de apparatuur die we allemaal tot onze beschikking hebben, zoals flitsers, diffusers, en snoots. Ook zal worden uitgelegd en aangetoond wat het verschil is tussen conische, optische en fiber snoots. Het verschil tussen een gewone diffuser en een dome diffuser.

Er is ook een praktisch gedeelte waarbij iedereen kennis kan maken met de beschikbare apparatuur en deze kan uitproberen. Alle flitsposities kunnen worden uitgeprobeerd op o.a. dodecadron (een veelhoek), waarmee je heel goed elke verplaatsing van een lichtbron kunt zien. Neem dus ook zeker je eigen cameraset (inclusief onderwaterhuis, dflitsers, accessoires) mee. Andere duikspullen zijn niet nodig. We blijven in het cursuslokaal.

Tot slot wordt er ook nog aandacht besteed aan nabewerk technieken waarmee je ook invloed kan uitoefenen op de verdeling van het licht in een foto.
Het is handig voor Ron om te weten met welke configuratie je fotografeert. We vragen cursisten dit daarom bij inschrijving gelijk door te geven, zodat Ron zich nog beter kan voorbereiden op de cursus.

Prijs: € 139

Meer informatie: klik hier.