Duikspotter

dé inspiratiebron voor je volgende duik!

Verdiep je via inspirerende artikelen, droom weg bij de mooiste binnen- en buitenlandse duikbestemmingen, lees meer over duikmaterialen en vind de beste tips over fotografie, biologie, technisch duiken en nog veel meer. Op Duikspotter staan twaalf thema’s centraal: duiken in Nederland, duiken in het buitenland, de Noordzee, duikmateriaal, duiktechniek, duikveiligheid, medische zaken, onderwaterarcheologie, onderwaterbiologie, onderwaterfotografie, technisch duiken en wrakduiken.

De site bestaat uit drie onderdelen: een evenementenkalender, een landkaart met duikplaatsen – mede mogelijk gemaakt door Duikersgids.nl en Duikeninbeeld.tv -, duikwinkels en duikclubs. De database met honderden artikelen vormt de ruggengraat van Duikspotter. Deze artikelen komen rechtstreeks uit Onderwatersport Magazine, het glossy tijdschrift van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Hoofdredacteur Rob Aarsen is daarmee – samen met zijn redactie – een belangrijke bron van content.

De duikkaart en kalender zijn voor iedere gebruiker te bekijken, of je nou een profiel hebt of niet. Wil je een artikel lezen? Dan is het nodig dat je een profiel aanmaakt. Vervolgens kun je een maand gratis alle artikelen op Duikspotter lezen. Ben je na die maand fan geworden van Duikspotter? Dan kun je kiezen voor een betaalde maand- of jaaraccount. Een jaaraccount is naar verhouding weliswaar iets duurder, maar biedt je interessante extra voordelen. Bekijk hier welk account het beste bij jou past! 

 

Over de NOB

Duikspotter is een initiatief van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), de organisatie voor iedereen die met plezier de Nederlandse onderwaterwereld wil ontdekken. De NOB maakt zich sterk voor de verbetering van duikplaatsen, organiseert duik- en instructeursopleidingen en ondersteunt duikclubs.

De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. Uiteraard zijn er ook veel partners uit de duikbranche aan de NOB verbonden. Een overzicht van alle partners kun je hier vinden. Wil je meer weten over de NOB? Neem dan gerust contact op via info@onderwatersport.org!