Duikspotter

dé inspiratiebron voor je volgende duik!

Verdiep je via inspirerende artikelen, droom weg bij de mooiste binnen- en buitenlandse duikbestemmingen, lees meer over duikmaterialen en vind de beste tips over fotografie, biologie, technisch duiken en nog veel meer. Op Duikspotter staan twaalf thema’s centraal: duiken in Nederland, duiken in het buitenland, de Noordzee, duikmateriaal, duiktechniek, duikveiligheid, medische zaken, onderwaterarcheologie, onderwaterbiologie, onderwaterfotografie, technisch duiken en wrakduiken.

De site bestaat uit drie onderdelen: een evenementenkalender, een landkaart met duikplaatsen – mede mogelijk gemaakt door Duikersgids.nl en Duikeninbeeld.tv -, duikwinkels en duikclubs. De database met honderden artikelen vormt de ruggengraat van Duikspotter. Deze artikelen komen rechtstreeks uit Onderwatersport Magazine, het glossy tijdschrift van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Hoofdredactrice Dominique van Dam is daarmee – samen met haar redactie – een belangrijke bron van content.

 

Over de NOB

Duikspotter is een initiatief van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), de organisatie voor iedereen die met plezier de Nederlandse onderwaterwereld wil ontdekken. De NOB maakt zich sterk voor de verbetering van duikplaatsen, organiseert duik- en instructeursopleidingen en ondersteunt duikclubs.

De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. Uiteraard zijn er ook veel partners uit de duikbranche aan de NOB verbonden. Een overzicht van alle partners kun je hier vinden. Wil je meer weten over de NOB? Neem dan gerust contact op via info@onderwatersport.org!