Leestijd: 4 minuten

Ook boven water heb je tijdens je duikvakantie het een en ander nodig. Neem je spullen mee in een goede tas, zorg voor jezelf én voor je (onderwater)omgeving en geniet!

Protek Dive Watch

Op zoek naar een horloge dat past bij jouw actieve levensstijl? Deze horloges van Protek zijn wat je zoekt. De 2023 serie heeft een officiële licentie voor het United States Marine Corp (USMC). De behuizing en bezel van koolstofcomposiet zijn duurzaam en zijn bestand tegen diepten tot 300 meter, hij kan dus mee naar de meest uitdagende onderwateromgevingen.

In deze Protek Carbon Composite Dive 1000-serie zit Tritium-verlichting. Deze technologie gaat zeker 25 jaar mee en zorgt ervoor dat de wijzers en markeringen altijd zichtbaar zijn, ook in heel donkere omgevingen. De batterijen van het Miyota 2S60 Quartz uurwerk gaan 10 jaar mee. De wijzerplaat is van krasbestendige saffierkristallen en bijzonder krasbestendig. Je kan kiezen uit meer dan tien verschillende combinaties van kleuren.
Meer informatie 

 

 

Sealife Photo Pro Backpack

Je (smartphone)behuizing voor je camera veilig opbergen én makkelijk meenemen? Dat gaat met de SeaLife Photo Pro rugzak. Deze beschikt over een groot gewatteerd vak voor je behuizing, camera en verlichting. Je maakt jouw eigen indeling met zes verstelbare tussenschotten, zodat vrijwel elk combinatie van camera’s, lampen, flitsers, lenzen en accessoires past. Het compartiment met waterdichte voering verhindert dat vocht cameratoestel lekt naar de aangrenzende compartimenten die je graag droog houdt.

Naast het grotere cameracompartiment, er is een accessoirevak met vijf zakken met rits voor het opbergen van items en tools, zoals kabels, reservebatterijen, opladers, adapters, handleidingen, je smartphone en zonnebrillen.
Meer informatie 

 

 

World of Scuba Diving

Zie je de wereld graag eens op een andere manier aan je muur? Deze wereldkaart geeft je in een oogopslag een overzicht van vijfhonderd duikplekken en wat je daar zoal tegenkomt. Van beroemde wrakken in het koude Noord-Amerika, tot de Mola Mola in Indonesië. Leuk om te weten, de Nederlandse Delta staat er met de Nieuwe Kerkweg ook op. Lig je liever op de wereld? Bestel dan een handdoek voor aan de waterkant.
Onder andere verkrijgbaar via www.awesome-maps.com.

 

 

#facingreality

Uit het water wil je zo veel mogelijk vocht bijtanken, zeker tijdens een warme zomerse dag. Niets zo vervelend als een lege fles of warm water, terwijl je een lekker verfrissende slok wil nemen. Deze Waterproof waterfles is gemaakt van RVS met een dubbele wand. Je drankje blijft minimaal 6 tot 8 uur warm of koud. Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.
Meer informatie 

 

 

We Love Sunscreen

Met kleine veranderingen help je al om het oceaanleven te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld voor boven water een zonnebrandcrème kopen die niet schadelijk is voor het leven onder water. Want hoe dan ook zul je tijdens het duiken deeltjes van de lotion, spray of crème achterlaten in de oceaan. Sommige bestemmingen (waaronder Bonaire, Hawaii, Palau en Aruba) weren al schadelijke zonnebrandproducten en er komen steeds meer plaatsen bij waar je met je traditionele zonnebrandbeschermingsmiddelen niet meer terecht kan. De truc voor een niet-schadelijke variant? Vind er eentje die fysieke UVA- en UVB-filters gebruikt, in tegenstelling tot de chemische filters die in verband worden gebracht met de achteruitgang van koraalriffen. Je kunt ze vinden door de SPF-tube om te draaien en te zoeken naar de actieve ingrediënten: zinkoxide en titaniumdioxide. Deze ingrediënten vormen een echt fysiek blok om de huid te beschermen tegen het absorberen van stralen, terwijl chemische filters UV absorberen en omzetten in warmte die door de huid wordt afgegeven.

Welke je dan nog mee kan nemen? Genoeg! Een paar opties:
Sun Safe zonnebrand – SPF 30 (The Ohm Collection)
We Love The Planet – We Love Sunscreen zonnebrand – SPF 30
Suntribe – SPF 30
Meer informatie vind je hier. 

 

 

Under Pressure

Een boek voor elke duiker: Under Pressure van Gareth Lock. Het boek bevat meer dan 30 gedetailleerde verhalen van wereldwijd bekende duikers zoals Jill Heinerth, Richard Lundgren, Steve Bogaerts en Roger Williams. De verhalen en analyses laten zien hoe ook experts fouten maken. Hun ervaring maakt dat ze deze situaties hebben overleefd.

Of je nu een beginnende duiker bent, een gevorderde wrakduiker op CCR, een grotduiker die tot het uiterste gaat tijdens een verkenningsduik, of een instructeur die de toekomstige generaties duikers ontwikkelt, dit boek is voor jou. De details, vaardigheden en kennis in dit boek zijn van toepassing op alle duikers.

Het doel van het boek is de veiligheid en prestaties van duikers te verbeteren. Te veel duikers begrijpen niet hoe en waarom incidenten gebeuren. Vaak wordt het incident beoordeeld als ‘menselijke fout’. Als dit gebeurt, is het leren van de situatie beperkt en zullen er zeker opnieuw fouten worden gemaakt. Leer hoe mensen echt beslissingen nemen, hoe ze moeten communiceren en hoe we allemaal anderen moeten leiden.
Meer informatie