Leestijd: 3 minuten

De beurzen zijn voorbij, het duikseizoen kan weer vol van start! Op DEMA, Salon, BOOT én Duikvaker waren natuurlijk weer veel leuke, nieuwe gadgets. De een serieus een ontwikkeling in veiligheid, de ander meer gewoon een geweldig hebbedingetje of een handige aanvulling op je set. Wij verzamelden er een paar voor je.

Ocean plan

Weten waar je buddy’s zijn en een boot die precies weet waar jullie allemaal uithangen. Het kan met Ocean Plan. Elke duiker heeft een duikcommunicatie- en navigatieapparaat om de arm waarmee verbinding onderling mogelijk is. Een ‘water control center’ met beacon in het water zorgt voor communicatie met de boot of mensen aan het oppervlak. Ook heb je zo beschikking tot onderwater 3D-navigatie, een SOS-alarm met één knop en kan je draadloze informatie verzenden en ontvangen onder water. Afhankelijk van de computer die je erbij gebruikt (Pro of M) heb je tot maximaal 200 meter diepte bereik en kan je tot zo’n 1500 meter verderop contact leggen met het station.
Website 

 

Alles handig bij elkaar 

Wil je alles handig bij elkaar vervoeren en niets kwijtraken in een net wat te grote koffer, waardoor dat kleine tooltje dat je nodig hebt natuurlijk onderop ligt? Stop alles in een stevige APOX-koffer. Je maakt de koffer makkelijk precies zoals jij het hebben wil met de verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een BAG-R, een binnentas met vakjes, voor georganiseerde opslag van kleinere items. Of je kiest voor een paneel in de deksel voor extra opslag. Ook kan je er een divider in stoppen of een schouderriem aan hangen voor makkelijk vervoer. Hij blijft drijven en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten.
Website 

 

Click en go!

Met de Finclip kost het aantrekken van je vinnen geen enkele moeite meer en de vinnen zitten meteen goed. Niet meer te bukken, alleen je hiel naar beneden te duwen, makkelijker kan niet. Het doet denken aan het aantrekken van je ski’s: click en go! Ze passen op de meeste populaire modellen van verstelbare vinnen. Finclip wordt aan de basis van de vin bevestigd met een getande klem die scharniert naar een beweegbaar hielstuk. Dit hielstuk heeft spant het bungeekoord dat het hielstuk tijdens het duiken stevig op zijn plaats houdt.
Website 

 

Onderzeeërtje

Dit kleine onderzeeërtje neemt je mee zonder dat je je duikspullen aan hoeft te trekken. Of je nu op zoek bent naar het verzamelen van exotische zeebodemmonsters, het filmen van een onderwateravontuur of gewoon genieten van het uitzicht, deze onderzeeër kan het allemaal. En je kan echt zelf mee, want er is zitplaats voor minimaal twee personen. Het blijft voor de meeste van ons waarschijnlijk bij dromen maar er mag toch ook wel wat op de wish list?

 

SEAraden

SEARADEN worden ontworpen en geproduceerd door de Amerikaanse kunstenaar Roland st.John. Nadat Roland zijn duikbrevet behaalde, en gefascineerd raakte door de onderwaterwereld, wilde hij anderen ‘raken’ met de geweldige schoonheid van deze ‘wereld van de stilte’. Hij doet dat door middel van prachtige sieraden. Alle ontwerpen van Roland st. John worden in Amerika geproduceerd in lood- en nikkelvrij tin, brons en .925 Sterling Zilver. Een deel van de winst uit de verkoop van zijn sieraden doneert de kunstenaar onder andere Sea Shepherd, Shark Angels en Save Our Leatherback.
Website 

 

 

OrcaTorch DC710

Je ziet ze steeds vaker: duikers met een OrcaTorch. Met een lichtsterkte tot maximaal 3000 lumen en een oplaadbare lithium-ionbatterij die je met elke USB Type-C makkelijk oplaadt ben je altijd klaar voor je volgende duik. De DC710 heeft een straalhoed van 6 graden en dus in staat om een extreem gerichte straal te leveren voor spotverlichting. De knop is van titanium en voorzien van een veiligheidsslot om onbedoelde bediening te voorkomen. De lamp doet het tot 150 meter diep, daar waar de meesten van ons niet zullen komen.
Website