Leestijd: 4 minuten

Cadeautjes en belevingen onder 100 euro

Duikset poetspakket

Houd je trimvest schoon, van binnen en buiten, zorg ervoor dat je spullen fris ruiken en dat je ritsen glijden. Je kan met dit pakket je trimvest goed schoon krijgen, van binnen en buiten, je wetsuits een wasbeurt geven en je ritsen knappen op van een beetje smeermiddel. Natuurlijk zit er ook een siliconen smeermiddeltje in voor je o-ringen van al je apparatuur: van camera’s tot lampen tot ademautomaten. En wat dacht je van een fris geurtje voor al je spullen? Alle restanten natuur die je zou kunnen ruiken – algen, bacteriën en schimmels – in je spullen verdwijnen na een badje Mcnett Mirazyme. Dit pakket met vijf verschillende poetsbenodigdheden helpt je aan schone spullen.

www.sublub.nl

 

Oceama Guppy

Als het goed donker is heb echt niet super veel licht nodig om toch iets te kunnen zien. De compacte en lichtgewicht Oceama Guppy geeft op vol vermogen 600 lumen en is uitermate geschikt als back-up lamp. Doordat hij op een volle batterij een brandtijd heeft van 60 tot 90 minuten kan de Oceama Guppy ook zeker als hoofdlamp meegenomen worden. De lamp wordt geleverd met polskoord met veiligheidssluiting, bevestigingsclip voor op het masker of trimvest en herlaadbare Lithium-Ion batterij (type 14500) met bijbehorende oplader in een luxe geschenkverpakking . De Guppy kan trouwens gebruikt worden met een overal te verkrijgen standaard AA batterij. Handig als je op je vakantie geen tijd hebt om hem tussen de duiken op te laden of als je gewicht besparen in je bagage. Verkrijgbaar bij (bijna) iedere duikwinkel in Nederland.

 

3x onderduiken in TODI

– Duiken (met brevet) inclusief duikmateriaal van TODI: Ben je een gebrevetteerde duiker en heb je een duikbuddy volgens het duikreglement van de eigen duikfederatie? Kom dan de wonderlijke onderwaterwereld van TODI ontdekken. Het enige wat jullie nodig hebben, is jullie duikbrevet, duikverzekering, zwemkledij en een handdoek. De beleving en het duikmateriaal wordt door TODI voorzien! Ontdek de duizenden subtropische zoetwatervissen tussen onze decoratie in helder water van 24°C! €49 pp

– Duikinitiatie Try Scuba: Heb je geen duikbrevet, maar wil je graag eens komen duiken tussen duizenden subtropische zoetwatervissen? Dat kan via bij TODI academy! Je brengt zelf een zwembroek, handdoek en de verplichte medische verklaring mee. Een instructeur, de ervaring en een geweldige beleving heeft TODI. Na een korte theoriesessie aan de rand van de duiktoren, oefen je enkele vaardigheden in het oefenbad en daarna ga je duiken in het bassin. Deze hele beleving steeds onder begeleiding van een professionele TODI duikinstructeur. €79 pp

– Proefles Basic Diver: Heb je nog geen duikbrevet, maar droom je ervan om dit te behalen? De TODI academy kan jouw droom stap voor stap realiseren! De eerste stap is, met deze proefles, gezet. Je volgt een uurtje theorie, je oefent verschillende vaardigheden in ons oefenbad en daarna ga je een plezierduik maken in ons bassin tussen onze decoratie en duizenden subtropische zoetwatervissen. Dit alles steeds onder begeleiding van een professionele TODI duikinstructeur. Het enige wat je zelf moet meenemen is zwemkledij, een handdoek en de verplichte medische verklaring. €99 pp

Reserveren voor als deze leuke uitjes kan online via www.todi.de of academy@todi.be


FLIP9 Allround filter

Backscatter heeft duizenden duiken gemaakt om de beste filterformules voor alle duikdieptes te bepalen. Deze 1-filterset bevat het DIVE-filter, een allround filter voor typische duikprofielen.

FLIP9 is robuust ontworpen en bestand tegen intensief gebruik. Met aluminium van vliegtuigkwaliteit en vrijwel onbreekbare filteroptieken, is de leverancier ervan overtuigd dat het FLIP-systeem het meest robuuste ontwerp levert, samen met ’s werelds beste kleur voor GoPro.

Compatibel met GoPro HERO 5, HERO 6, HERO 7, HERO 8, HERO 9 & HERO 10 camera’s in een Super Suit of Protector onderwaterhuis .Niet compatibel met HERO White- of HERO Silver-edities!

www.onderwaterhuis.nl


Onderwaterbiologie wereldwijd

Wil jij meer weten over populaire duikgebieden buiten Nederland, zoals de Noordwestkust van Europa, de Middellandse Zee, Rode Zee, Caribische Zee, de westkust van Noord-Amerika en Pacifisch Azië? Dan is dit boek – en/of het volgen van de specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd – echt iets voor jou! Je verbreedt je kennis over onderwaterbiologie in diverse gebieden van de wereld en je krijgt handvatten hoe je jouw duiken in het buitenland goed kunt voorbereiden. In het boek komen behalve de duikgebieden ook de indeling en het opzoeken van soorten, de biodiversiteit en gedragsleer aan de orde. Het boek is overigens goed te gebruiken als voorbereiding voor een duikreis naar één van deze gebieden. Ieder duikgebied wordt namelijk beschreven aan de hand van geologie, geografie, ecologie, duikplaatsen en bedreigingen. Per gebied wordt beschreven hoe het gebied eruit ziet en wat er onder water leeft. Ook krijg je een aantal suggesties waar je kunt duiken. Bovendien verwijzen we regelmatig naar websites en literatuur, zodat je nog meer informatie kunt vinden over het duikgebied.

Nederlandse Onderwatersport Bond

 

Onderwatersport cadeau

Wil je een los nummer van Onderwatersport cadeau geven aan een duikliefhebber die nog geen lid is? Mail dan naar info@onderwatersport.org en geef je bestelling door.

www.onderwatersport.org