Leestijd: 4 minuten

Met de feestdagen weer voor de deur is het weer tijd voor leuke cadeautjes. Wat vraag jij de Sint of hoop jij terug te vinden onder de kerstboom?

OM System Tough TG-7

De nieuwe OM System Tough TG-7 is uit. Deze heeft alle pluspunten van de TG-6 en doet daar nog een schepje bovenop. De Olympus Tough camera’s zijn populaire onderwatercamera’s voor beginners en wat gevorderde onderwaterfotografen die met een compacte set te water willen gaan. De camera shockproof, freezeproof (-10°C), crushproof (100 kg) èn ook tot 15 meter waterdicht van zichzelf. Extra veilig. De camera wordt in een set geleverd met een lekker compact onderwaterhuis van Olympus (PT-059), waarmee alle knoppen van de camera bediend kunnen worden. De maximale diepte wordt daarmee 45 meter. Voor de diepe duikers zijn er andere onderwaterhuizen van Ikelite, WeeFine en Nauticam met een maximale diepte van 60 en zelfs 100 meter. Met de camera kan je in RAW fotograferen, ze heeft een lichtsterke f/2.0 lens met 4x optische zoom (25-100mm) en biedt 4K video. Ben je fan van Macro? Kijk dan naar de OM System TG-7 Super Macro Diver kit. Deze Super Macro kit uitvoering wordt geleverd inclusief een speciale Ring Flash, die ervoor zorgt dat macro onderwerpen op zeer korte afstanden TOCH keurig belicht kunnen worden met de interne flitser!

www.onderwaterhuis.nl

 

Geel, rood…. Magenta!

Het nieuwste kleurenfilter voor je Sealife SportDiver smartphone onderwaterbehuizing is de Magenta-variant. Deze is speciaal geschikt voor gebruik in heldergroene watercondities en het meest effectief op een diepte van 3 meter tot 18 meter, met of zonder extern licht. Let op: Verwar groen niet met ‘Nederlands zwart water’. Het filter kan je makkelijk onder water bevestigen en verwijderen aan de voorkant van de behuizing en wordt geleverd met een veiligheidskoordje om het filter aan de behuizing te bevestigen, zodat je deze niet verliest tijdens de duik.

De gele variant is speciaal ontworpen om de natuurlijke onderwaterkleuren te herstellen of blauw licht te blokkeren wanneer je fluor- of UV-lampen gebruikt. De rode filter is er voor betere beeldresultaten in tropisch blauw water.
www.sealifebenelux.nl

 

Atomic Aquatics SplitFins

Deze ‘Smoke on the water’ Splitfins zijn ontworpen om je als duiker langer te kunnen laten zwemmen met minder inspanning. Soepele en efficiënte bewegingen in het water zorgen dat je weerstand vermindert en de snelheid verhoogt. Zo ben je na het zwemmen met deze vinnen waarschijnlijk minder moe. Met de SplitFin is zwemmen misschien wel net anders dan je gewend bent: zonder split ‘duw’ je met het de vinnen het water naar achteren. De SplitFin lijkt meer op een propeller, de twee vleugelvormige oppervlakken geven lift en voorwaartse voortstuwing. Al het water dat over de bovenkant van het blad stroomt, wordt in en uit de opening (split) tussen de bladen geleid. Met een snelle flutter-kick kom je zo heel ver. De straps op deze vinnen geven een comfortabele pasvorm. Ze zijn ‘EZ-LOK’, gaan makkelijk aan en uit en compenseren de druk op de duikschoentjes op diepte, zodat je geen ‘los gevoel’ hebt tijdens het kicken.

www.atomicaquatics.com

 

Gear Aid!

Is je wetsuit gescheurd na kilometerslange tochten in het water, zo vies geworden dat het wel een wasbeurt kan gebruiken of hebben de lenzen van jouw zwem- of duikbril onderhoud nodig? De producten van Gear Aid helpen je bij het repareren, bevestigen, reinigen, beschermen, sealen en plakken van al jouw favoriete (watersport)items. Stel simpel een onderhoudspakketje voor jouw spullen (of die van je buddy) samen op www.snorkelenzwemshop.nl en begin het nieuwe jaar fris en schoon.

 

LEGO

Niet het water in, wel onderwateravonturen beleven? De LEGO City Verkenningsduikboot is voor ‘kinderen’ van 5 jaar en ouder. Met de winterse sneeuw, storm en regen maak je – eventueel samen met kinderen of kleinkinderen – je eigen onderwaterwereld. De ‘opblaasbare’ speelgoed boot heeft allerlei realistische kenmerken, waaronder een werkende kraan. De set bevat ook een minionderzeeër, een koraalrif en een schatkist. Er zijn drie mini figuren van ontdekkingsreizigers en het bevat een mantarog, een hamerhaai, een krab, twee vissen en twee schildpadden.

www.lego.com

 

EEZYCUT line cutter

De EEZYCUT line cutter laat je iedere lijn zeer gemakkelijk doorsnijden, zonder moeite en veilig voor eigen vingers. Klein, compact, en veilig mee te nemen. Deze line cutter wordt geleverd met een opbergzakje dat aan iedere loodgordelband, wing band of flessenband bevestigd kan worden. Zo kan je deze dus eigenlijk nooit vergeten en op een plek bevestigen waar je altijd bij kan, zelfs als je zelf al vast zit in een lijn of net. Er zitten direct ook twee extra mesjes bij.

Lucasdivestore.com