Leestijd: 3 minuten

Red Atlantis! Durf jij je leven op het spel te zetten om de mensheid te redden?

Er is een ramp gebeurd! Vaten vol gif zijn overboord geslagen en op Atlantis gevallen. De onderwaterwereld dreigt onherstelbaar beschadigd te raken. En dat kan de mensheid fataal worden. Poseidon heeft zijn poging de gifvaten onschadelijk te maken niet overleefd. Verbitterd door verdriet zint zijn oudste zoon op wraak op de mensheid. Zijn broer heeft geprobeerd hem tot rede te brengen, maar ziet in dat dit zinloos is. Hij kan niet anders dan het gevecht om de troon aan te gaan, het is onze enige kans op overleving. Het gif krijgt ondertussen steeds meer kans onherstelbare schade aan te richten, de tijd tikt door. Help hem! Red ons!

Het lot ligt in jouw handen…!

 

 

Hier begint het verhaal van de escape pool in Woerden. Bij Duikschool Go Dive is een prachtige escape room gemaakt, die je boven en onder water brengt. Eigenaar Joep van Schaick begint met een goede en mooie inleiding in de sfeervolle bar en clubhuis van Go Dive. Na zijn verhaal en de veiligheidsinstructiesvideo hebben we er zin in. We stappen in de kleedkamer en het spel begint. Of was het al bezig…?

 

 

Een korte uitleg voor wie het principe niet kent: een escape room is een afgesloten ruimte waar je opdrachten doet en puzzels oplost om de ruimte weer te kunnen verlaten. Normaal tikt de tijd weg, in deze escape pool daalt op het scherm je zuurstofpercentage. Maximaal 70 minuten mag je erover doen om alle opdrachten op te lossen. In deze – uniek in de wereld – escape pool kom je allerlei opdrachten tegen. Boven en onder water los je puzzels op, vaak door samen te werken, soms door heel goed te lezen, op andere plekken weer door logisch na te denken. Goed om je heen kijken, niets is wat het lijkt!

 

 

Een duikbrevet heb je echt niet nodig, met een masker, snorkel, wetsuit, schoentjes en eventueel een loodgordel – allemaal daar beschikbaar – kom je overal. De controlekamer is de plek waar Joep de boel in de gaten houdt. Binnen zijn ook veiligheidsmaatregelen genomen. Het verwarmde water (26 graden) heeft echte vissen die je vergezellen in je zoektocht naar aanwijzingen en oplossingen. Voor de liefhebber hangen er ademautomaten onder water. Maar wie lang onder blijft, hoort niets…

 

Gelukkig ontsnappen we met de hele groep binnen de tijd. Het enige wat daar jammer aan is, is dat we deze escape pool nu ‘uitgespeeld’ hebben en nog een keer doen is natuurlijk zinloos. Dan ben je snel klaar. Gelukkig krijgt de escapepool krijgt snel nog een tweede variant onder hetzelfde dak. En komt er ook een ‘landversie’ op hetzelfde terrein. We komen dus zeker nog eens terug om die ook uit te spelen. Voor nu is Atlantis gered van zijn ondergang. Behoed jij haar voor de volgende ramp?

 

 

Minimale leeftijd: 16 jaar (vanaf 12 jaar onder begeleiding van een ouder)

Maximaal aantal deelnemers per ronde: 6 personen

Maximale duur: 70 minuten

Meer informatie vind je op www.escapepool.nl