Leestijd: 3 minuten

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gezien is het reisadvies voor Malta aangepast naar groen. Dit betekent dat ook duikvakanties naar het eiland weer zonder zorgen geboekt kunnen worden. 

Duiken op Malta en Gozo is een bijzondere ervaring. Al jaren worden duikers aangetrokken door de grillige en rotsachtige kustlijnen om te kunnen duiken in het heldere water met vele schitterende wrakken, grotten en bogen. De meeste duiken worden gemaakt vanaf de kant, maar een dag met een boot naar Comino is ook zeker een optie. Zowel op Gozo als Malta kun je perfect starten met duiken, voor als je nog geen brevet hebt. Heb je al meer ervaring dan ga je je hier ook zeker vermaken op de vele wrakken en unieke duikstekken. Wij hebben onze favoriete reizen voor je op een rijtje gezet!

 

Vind de rust op Gozo – Diving Holidays

Block- Gozo (voormalig Ulysses)

Gozo is een kleiner, ongerepter eiland met een oppervlakte van slechts 98 km2. Van Malta airport word je met de auto in ongeveer 45 – 50 minuten naar de andere kant van Malta eiland gebracht. Vervolgens ga je met de ferryboot in ongeveer 25 minuten naar Gozo eiland. Mensen die rust zoeken vinden dat op Gozo. De authentieke vissersdorpjes met kleurrijke bootjes, gelegen in schitterende baaien stralen een ontspannende zorgeloosheid uit. Gozo heeft ook nog andere leuke toeristische bezienswaardigheden en uitstapjes. Zo is de oude citadel ‘Gran Castello’ in de hoofdstad Victoria absoluut een bezoek waard. Je kunt het eiland verkennen per openbaar vervoer of een huurauto, maar ook hier heb je de mogelijkheid voor een “hop on – hop off” bus. Laat je niet misleiden door de geringe grootte want hoewel klein in omvang heeft Gozo de reiziger genoeg te bieden!

 • Napraten in de Front bar
 • Ruim 20 gastenverblijven
 • Duiken met Ritual Dive

 

Deze reis boek je bij Diving Holidays. Bekijk hier de reisgarantie rond corona.

Meer informatie over deze reis

 

Geniet van een levendige badplaats met prachtige rotsstranden op Malta – Dive and Travel

Sands Appartementen, Malta

Sands Appartementen ligt op ca. 100 meter van de Maltaqua duikschool en net van de hoofdweg door St Paul’s Bay. Het is een gezellige badplaats met diverse rotsstranden, restaurants, bars en een levendige boulevard. Als gast van Sands Appartementen mag je gebruikmaken van de grote was- en opslagruimte in de kelder van het complex. Hier kun je je duikspullen spoelen en zijn er diverse faciliteiten om je duikspullen op te hangen. De kelder heeft een speciale beluchting waardoor je uitrusting goed kan drogen. Kortom, alles is aanwezig voor een gezellige duikvakantie!

 • Gelegen in St. Pauls Bay
 • Kleinschalig complex
 • In de buurt van de promenade met restaurants
 • Duikcentrum Maltaqua op 100m

 

Deze reis boek je bij Dive and Travel. Bekijk hier de reisgarantie rond corona.

Meer informatie over deze reis

 

Vol vertrouwen én plezier het water in met de Duik APK

Heb jij een tijd niet gedoken en ben je onzeker over je vaardigheden? Of twijfel je of je materiaal nog wel in orde is? Wij checken het voor je! Met de Duik APK maak jij jezelf klaar voor een duikvakantie want wij checken jouw vaardigheden, materiaal én medische situatie! Meer informatie over de Duik APK vind je op www.duikapk.nl.

 

Goed verzekerd op reis met de vernieuwde duikreisverzekering

Wil jij op vakantie lekker duiken zonder dat je je ergens druk over hoeft te maken? Sluit dan onze doorlopende duikreisverzekering af, zodat je ook tijdens je reis goed verzekerd bent.

Leden van de NOB waren al collectief verzekerd tegen aansprakelijkheid, ongevallen en behandeling in een recompressiekamer – al dan niet in het buitenland, maar sinds 1 januari 2021 zijn daar een aantal duikgerelateerde werelddekkingen aan toegevoegd. Bekijk de website van de NOB voor meer informatie!

 • Opsporing en berging
 • Verhoging van de maximale vergoeding voor een behandeling in een recompressiekamer
 • Verblijf in het ziekenhuis
 • Repatriëring naar Nederland

 

Meer informatie over de duikreisverzekering