Als je een duikvakantie zou winnen.. naar welk land vlieg je dan?

Duik je vaak dichtbij huis, of zijn bij jou juist veel buitenlandse duikreisbestemmingen in je logboek te vinden? Er is zo veel moois te zien onder het wateroppervlak! Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor je volgende duikvakantie. Wordt het een Europese bestemming, of stap je in het vliegtuig naar een ander continent? En neem je je onderwatercamera mee?

Heb je deze artikelen al gelezen?

Op zoek naar tips voor een mooie duikreisbestemming? Bekijk één van onze ontdekpagina's!

Veel gestelde vragen

Daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld 😉 Bekende duikbestemmingen zijn Egypte, het Caribisch gebied, Indonesië, Australië en de Malediven. Maar op deze pagina vind je ook artikelen over wat minder bekende – maar minstens zo interessante – bestemmingen! Denk aan Kenia, Sudan, Belize, Malta, Madeira en Noorwegen. En je kunt het ook dichterbij huis zoeken: Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk zijn ook fantastische duikspots! Lees de artikelen op deze pagina en droom weg bij de prachtige foto’s, dan kun je daarna ongetwijfeld zelf beoordelen wat de mooiste buitenlandse duikreisbestemming is.

Er zijn veel verschillende duikopleidingen; van de CMAS, PADI en SSI, maar ook van NAUI en de IANTD. De opleidingen van de Nederlandse Onderwatersport Bond vallen onder de CMAS. Alle opleidingen hebben hun eigen brevetnamen, maar – op kleine nuanceverschillen na – komt de inhoud van de brevetten vaak erg overeen. Met bovenstaande brevetten kun je overal ter wereld terecht!

Hier zijn helaas geen internationale richtlijnen voor. Je kunt dit het beste vooraf checken bij het duikcentrum waar je van plan bent je duiken te gaan maken.

Hier zijn helaas geen internationale richtlijnen voor. Je kunt dit het beste vooraf checken bij het duikcentrum waar je van plan bent je duiken te gaan maken.

Je kunt dit het beste checken bij het duikcentrum waar je van plan bent je duiken te gaan maken. Zij hebben veel ervaring en weten precies waar je wel en niet mag duiken.

De Nederlandse Onderwatersport Bond heeft diverse specialisaties ontwikkeld die zich op buitenlandse duikbestemmingen richten: Nitrox Basis, Driftduiken, Digitale Onderwaterfotografie, Wrakduiken en Onderwaterbiologie Wereldwijd. Je kunt deze specialisaties volgen bij bevoegde duikinstructeurs, al dan niet via een duikclub.

Contactpersoon Duiken in het buitenland

Rob Aarsen

buitenland@duikspotter.nl
0318-559347

Video's

3:06

Sal – Sao Vicente, Cabo Verde – door Rob Aarsen

Rob Aarsen maakte een reportage tijdens zijn reis naar Kaapverdië: Duiken en zeilen op de Santa Maria Manuela. ??

Door: Rob Aarsen
Met dank aan: EWDR

www.duikspotter.nl

  • NOB Lezersreis Komodo 2018

Komende events

29 May '24

Fotoreis met René Weterings naar Egypte