Leestijd: 2 minuten

Komt er een moment dat je geen flitser meer nodig hebt en een foto met één of twee lampen kunt belichten? Nu steeds meer camera’s ruisvrije beelden maken bij een hoge ISO-waarde, lijkt dat moment dichterbij te komen. En helemaal als je kunt beschikken over een lamp die een monsterlijke 10.000 lumen afgeeft. Zoals de lichtkanonnen van WeeFine!

Weefine is een relatief jong merk. Ze maken foto-, video- en duiklampen, armsystemen en onderwaterhuisjes voor smartphones en actiecamera’s. De producten zijn solide uitgevoerd in geanodiseerd aluminium en geschikt voor gebruik tot 100 meter diepte. We lichten er een paar uit.

 

Solar Flare Max

Het vlaggenschip van Weefine is de Solar Flare Max met de eerder genoemde 10.000 lumen lichtopbrengst. De lamp is voorzien van vijf immense LED’s die op een bolle reflector staan. Het glas van de lamp is een bolvormige dome die het licht de ruimte geeft. De lichthoek is 160 graden en daarmee laat hij de gemiddelde flitser – die komt tot rond de 105 graden – ver achter zich. Op vol vermogen brandt de lamp vijftig minuten en is de kleurtemperatuur 4600K. Via een knop op de achterkant is de output in stapjes van vijf procent terug te draaien. Een lege accu is snel te vervangen door een nieuwe; accu’s zijn los verkrijgbaar. Op het display aan de achterkant is in een oogopslag te zien hoeveel vermogen de batterij nog heeft en op welke kracht de lamp staat ingesteld. Net als bij de andere Weefine lampen is de SolarFlare MAX te gebruiken in combinatie met een afstandsbediening die werkt via een glasvezelkabel. Je kunt dan de lamp in de achtergrond zetten en de lichtopbrengst instellen terwijl je door de zoeker kijkt.

Ringlamp 67mm

In de macrofotografie boven water wordt veel gewerkt met ringflitsers of -lampen. Een ringlamp zit om de lens heen en zet het onderwerp in een egaal licht. Sommigen vinden het licht wat vlak. Voordelen zijn dat je niet hoeft te experimenteren met flitsposities en de cameraset lekker compact blijft. Weefine levert een ringlamp met een 67 millimeter schroefdraad voor op de lenspoort van je onderwaterhuis. De lamp heeft een lichtopbrengst van 1000 lumen en is in vier stappen te dimmen. De ringlamp kan gemakkelijk op iedere 67 millimeter poort of adapter worden geschroefd. De brandtijd is ongeveer een uur op de maximale stand. De ringlamp wordt gevoed door een 18650 accu of drie AAA batterijen. Een accu en lader worden meegeleverd.

Smart focus 2300

De WeeFine Smart Focus 2300 is inzetbaar als videolamp, focuslamp (wit en rood licht) en als fluorlamp. Eigenlijk zijn het vier lampen in een compacte behuizing. De lichtopbrengst is 2300 lumen met een lichthoek van 100 graden, egale spreiding en een kleurtemperatuur van 5000K. Twee van deze lampen volstaan om een groothoekbeeld uit te lichten. Op vol vermogen is de brandduur zeventig minuten. De lichtopbrengst in de foto/video-stand kan met een drukknop in vier standen worden gedimd. De verlichting rond de knop geeft de status van de accu weer. Naast de foto/video-stand is de lamp ook voorzien van rood licht en een auto-off sensor zodat de lamp ook als focuslamp is te gebruiken. Auto-off wil zeggen dat de lamp even uitgaat als de flitser afgaat. In de fluor-stand geeft de lamp blauw licht af. Met een geel filter voor de lens verschiet de onderwaterwereld dan ineens van kleur.