Leestijd: 3 minuten

Via deze rubriek kom je meer te weten over de laatste trends en ontwikkelingen rond duikmateriaal.

GOT BAG: tas met een filmverhaal

GOT Bag

GOT BAG en Seaspiracy willen beiden een eerlijke en schone toekomst voor de oceanen, de zeedieren en de mensen die voor hun leven en levensonderhoud afhankelijk zijn van de oceanen. Dus toen Benjamin Mandos, oprichter en CEO van GOT BAG, het lifestylemerk dat tassen maakt van Ocean Impact Plastic, de documentaire Seaspiracy zag, was het logisch om contact op te nemen met de filmmaker Ali Tabrizi. Tijdens de ontmoeting die volgde, kwamen ze er al snel achter dat ze allebei geloven dat een betere toekomst begint met bewustwording. Ze besloten samen te werken aan een tassenlijn. Hiermee vertellen ze het publiek waarom leven in een wegwerpmaatschappij de grootste bedreiging vormt voor onze oceanen.

GOT BAG won de Green Product Award 2022.
De documentaire Seaspiracy (2021) kijk je op Netflix. Klik hier.

www.got-bag.com

www.seaspiracy.org 

 

Sealife Ultra wide Angle Dome

Sealife Ultra wide Angle DomeSeaLife heeft een nieuwe ultra-wide angle dome lens voor de Micro-series en ReefMasters RM-4K onderwatercamera’s. De nieuwe lens zorgt voor vijftig procent meer bereik, zodat je als fotograaf drie keer dichter bij je onderwerp kan komen.

De lens is waterdicht tot 60 meter en past op alle SeaLife Micro-cameras (Micro HD, HD+, Micro 2.0, Micro 3.0). Ook werkt hij op de SeaLife ReefMaster RM-4K. Het is een ‘natte’ lens, wat betekent dat je hem onderwater op je huis kan zetten en van je camera kan halen. Een vastzetring zorgt ervoor dat je hem niet zomaar kwijt raakt, mocht het water wat ruiger zijn.

De SeaLife Dome Lens weegt 331g, is negatief in het water en past op je Lens Caddy als je deze niet gebruikt. Van een beslagen lens zul je niet snel last hebben: de binnenkant is gevuld met stikstof, zodat eventuele temperatuurverschillen geen problemen opleveren.

www.sealife-cameras.info

 

Norther Diver Voyager

Nothern Diver VoyagerNu we weer volop op reis kunnen, is het misschien ook tijd voor een nieuwe tas. Northern Diver heeft twee nieuwe modellen: de 136 liter Voyager Lightweight Wheeled Travel Holdall en de 139 liter Voyager Maxi-Quest Wheeled Clamshell Travel Bag.

De Maxi-Quest opent als een soort van oester, zodat inpakken veel makkelijker gaat en er ook nog eens veel meer in gaat dan je in eerste instantie zou denken. Je zou zelfs kunnen overwegen met je buddy beiden de helft van te gebruiken, zodat je kan besparen op bagagekosten. De tas heeft een goed handvat, wielen die op alle terreinen goed rollen en meerdere hendels zodat hij makkelijk te tillen is. Beiden tassen zijn gemaakt van bestendig nylon en hebben ritsen die goed bestand zijn tegen de invloeden van zout water.

www.ndiver.com

 

Bare droogpaksokken

Bare droogpaksokkenHeb je ook zo’n buddy die vaak klaagt over koude voeten? Zelfs in de zomer? Dan zijn de Bare SB Mid Layer Boot Liners een mooi verjaardagscadeautje. Sokken van ademend, compressiebestendig en elastisch fleecemateriaal. Ze zijn gemaakt als aanvulling voor onder een droogpak tijdens koude duiken, maar je kán ze natuurlijk ook gewoon thuis op de bank aantrekken. Eigenlijk zitten ze misschien te lekker om weer uit te moeten doen. Verkrijgbaar in 4 maten de Bare Dealer.

www.amilcosports.nl