Leestijd: 4 minuten

Hier kom je meer te weten over de laatste trends en ontwikkelingen rond duikmateriaal.

Backscatter Mini Flash 2 onderwater flitser MF-2

Deze tweede versie van de Backscatter Mini Flash is voorzien van zeven nieuwe functies ten opzichte van de MF-1, waaronder automatische TTL voor Olympus-camera’s, draadloze afstandsbediening (2x MF-2 benodigd) en hoge snelheid synchronisatie. De Mini Flash en Optical Snoot zijn samen ontworpen om het fotograferen met een snoot zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met heldere LED-lampjes die hetzelfde straalpatroon projecteren als de flitser door de snoot, kun je gemakkelijk de exacte plaatsing van de snootstraal op je onderwerp zien, wanneer je een opname maakt en weet je dat je je onderwerp raakt. Heb je een beestje dat niet graag constant licht aan heeft? Gebruik de kortdurende modelflits om je snootplaatsing te controleren zonder het lichtgevoelige beestje continu te storen.

Alle accessoires van de Backscatter Mini Flash MF-1 zijn te gebruiken met de Backscatter Mini Flash 2.
www.onderwaterhuis.nl

 

Analyser SOLO

Deze Trimix-analyzer maakt gasanalyse eenvoudig, nauwkeurig en betrouwbaar. Met Solo weet je altijd wat je inademt. De lichtgewicht en robuuste body is gemaakt van ABS-PC en heeft een gemakkelijk afleesbaar display en intuïtieve bedieningselementen. De USB-C-aansluiting maakt het programmeren een fluitje van een cent. De analyzer is oplaadbaar en in minder dan vier uur is de analyser weer helemaal vol. De metingen gebeuren door middel van een 3-punts-kalibratiesysteem. De analyzer wordt geleverd met USB-C-kabel, een stroombegrenzer en een halfharde etui met rits. Ook verkrijgbaar als SOLO O2 en Analyzer He/O2.
www.divesoft.com

 

IJsduik-specialty

Wanneer de winter z’n intrede doet en er ijs op onze plassen en meren komt te liggen, hoeft dat nog niet te betekenen dat duikers een winterstop moeten inlassen. Integendeel! Heb jij altijd al willen een ijsduik willen maken? Dan is deze specialisatie iets voor jou! Je leert hoe je veilig en prettig onder het ijs kunt duiken. Veiligheid, materiaal en de kou staan daarin centraal. Ook leer je wat duiken in de bergen voor gevolgen heeft op je duikplanning.
www.nobshop.org

 

Titanium 4mm Hood

Een goede cap moet warm zijn. Maar bovenal lekker zitten. CAMARO heeft voor de doorgewinterde duikers de juiste cap ontwikkeld. Hij is slechts 4 millimeter dik, maar geeft zelfs meer warmte dan een serieuze dikke, voor de winter bedoelde, cap. Het is de Titanium 4 mm Hood: gemaakt van 4 millimeter ‘titanium’-gecoat neopreen, dat aan de binnenkant glad is en daarom als een seal om je hoofd heen sluit. Het geheim van de warmte zit hem in de pasvorm. Door zijn flexibele neopreen kan de cap gemakkelijker over je hoofd getrokken worden en beter aansluiten rond de nek en het gezicht. Daardoor kan er weinig water naar binnen sijpelen en blijft je hoofd warmer. De Titanium Hood wordt gemaakt vanaf de maat XS tot en met XXL. Je zal merken dat je een maat kleiner nodig zal hebben dan normaal. Dat zit net even wat beter.
www.camaro.at

 

Sealife Sea Dragon

Een goede duiklamp hoeft niet per definitie van groot formaat te zijn. Dat bewijst Sealife met de Sea Dragon duiklampen 900 en 1300. Beide modellen zijn klein van formaat, maar groots in prestatie. Op het eerste oog zou je denken dat het gaat om een back-up light, maar als je deze onderwater gebruikt dan zal je versteld staan van de licht opbrengst. Beiden zijn voorzien van een mooie heldere lichtbundel, en zowel te verkrijgen in een oplaadbaar als in een batterijmodel. De gehele bediening gaat gemakkelijk met slechts één drukknop. Zo schakel je de lamp van 1300 of 900 lumen naar 50% vermogen of 25%. Tevens is deze voorzien van een SOS- en een knippersignaal. De verlichte knop geeft een kleurindicatie voor een weergave van de accuspanning. Het formaat is zo prettig dat als je hem even niet nodig hebt dat je hem prima even in de pocket van je trimvest of zak van je droogpak stopt.
www.sealife.com

 

TUSA Liberator Jacket

Als je wat minder vaak duikt, sta je vaker voor de keuze of je nu zelf je duikspullen gaat aanschaffen of dat je ze gaat huren. Huren kan in de papieren lopen en is misschien niet overal altijd van betrouwbare kwaliteit. Zelf aanschaffen lijkt vaak erg duur. Maar geldt niet voor dit TUSA Liberator Jacket. Een volwassen kwaliteitstrimvest dat zowel in de koude wateren als in de tropen prima functioneert. Voorzien van alle toeters en bellen, inclusief een betrouwbaar, eenvoudig te bedienen, geïntegreerd loodsysteem. Stevig van uitvoering, maar toch redelijk licht van gewicht. Voor deze prijs ben je er zeker van dat je voor vele duiken een betrouwbaar trimvest hebt voor niet al te veel geld. Beschikbaar in de Maat XS tot en met XL. Binnenkort ook in zwart/zilver verkrijgbaar.
www.tusa.com