Leestijd: 3 minuten

Via deze rubriek kom je meer te weten over de laatste trends en ontwikkelingen rond duikmateriaal.

SeaLife Sea Dragon 3000SF

SeaLife heeft onlangs de Sea Dragon 3000SF gelanceerd. Een compacte foto-video-cameralamp voor onder water. De nieuwe lamp heeft een grotere COB LED dan de 2500-serie, en levert 3000 lumen in een (maximale) 120 graden hoek. De lichtproductie is in deze stand bijna vergelijkbaar met natuurlijk zonlicht: met 90 CRI (colour rendering index) komt de lamp heel dichtbij 100 CRI, het getal dat hoort bij zonlicht.

De lichtbundel kan variëren van een wijde 120 graden tot een compacte 15 graden spot. Dan is de lichtsterkte 1500 lumen. Met deze smalle lichtbundel is het handig kijken in donkere hoekjes en gaten of je neemt hem mee als back-uplamp tijdens nachtduiken of op duiken zonder camera. Ook heeft de Sea Dragon 3000SF twee rode LED-lampjes, die geen invloed hebben op je eigen zicht tijdens donkere duiken en ook geen leven wegjagen. De lamp is te bedienen met een enkele button, die je door de meest gebruikte functies heen leidt met één druk op de knop. Een adapter voor GoPro-camera’s wordt meegeleverd.

www.sealife-cameras.info

 

Sentry Tech Dry

Sentry Tech Dry combineert thermische en operationele capaciteiten van een duikpak voor koud water met de flexibiliteit en het comfort van een tropisch wetsuit. De Bare Sentry Tech Dry is gemaakt van Yamamoto-neopreen met een hoge dichtheid en rekbaarheid en biedt hoge weerstand tegen compressie. Het pak is geschikt voor diepe duiken en duiken waarbij hogere eisen aan je materiaal worden gesteld, zoals bijvoorbeeld grotduiken. De rits zit bij dit droogpak aan de voorkant en met het Automatic Torso X-Tension System (ATX) pas je eenvoudig de romplengte aan. Het pak is gemaakt met behulp van No Stitch Technology (NST). Het pak is voorzien van twee grote Tech Datapockets en vijf bungees.

www.amilcosports.nl

 

Fourth Element Rec Fin

Verlaag je ‘vinprint’! Rec Fins zijn de eerste duikvinnen die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Zo lever je ook bij het aanschaffen van nieuwe duikspullen een positieve bijdrage aan het milieu. Het blad van de vin en het voetgedeelte zijn gemaakt van 100% gerecycled polypropylene en rubber. De siliconen hielband kan je op zes punten aanpassen. Het klassieke ontwerp zorgt voor een goede vooruitgang bij het op- en neergaan van de vin. Als duiker heb je extra controle door de stijfheid van de bladen, met daartussenin flexibele delen, zoals bij een kikker. Zo ga je efficiënt en ecobewust door het water. De vinnen worden ook nog eens geleverd in volledig gerecycled plastic.
www.fourthelement.com

 

GARMIN Descent™ G1 Solar

De Garmin Descent™ G1 Solar is een duikcomputer geschikt voor meerdere duikopties: van technisch duiken tot freediven. Ook andere sporten houd je er simpel mee bij: de dertig ingebouwde sport-apps en geavanceerde trainingsfuncties helpen je om fit te blijven of worden. Het horloge slaat tot tweehonderd duiken op, die je vervolgens deel en bekijkt in de Garmin Dive™ app. Zo meet je je prestaties en houd je je statistieken boven water bij. Met de optie voor een zonnecel gaat de Garmin langer mee dan vele horloges in zijn categorie. Je kan er door middel van laden via de zon maximaal 25 uur mee op pad in duikmodus, maximaal 124 dagen in smartwatch-modus met zonne-energie en maximaal 39 uur in GPS-modus met zonne-energie. Deze duikcomputer is waterbestendig tot 100 meter diep en is voorzien van een lens van saffierglas.

www.garmin.com