Leestijd: 2 minuten

Een makkelijke manier om de onderwaterwereld een beetje schoner achter te laten.

In allerlei soorten en maten kom je het tegen onder water: afval. Vaak kan je wel wat meenemen, met de hand of eventueel in je zak van je droogpak. Maar je hebt altijd kans dat je onderweg zo ook weer afval verliest en het zo enkel en alleen verplaatst hebt. De TRSHBG helpt je een ocean cleaner te worden.

De tas is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: eentje voor op de kuit en eentje die wat groter is en op je been zit. We testten ze voor je, in droog- en natpak en in verschillende omstandigheden: zout, zoet, veel en weinig zicht en duiken met veel zwemmen of weinig meters onder water.

 

De TRSHBG is met de hand gemaakt, van gerecyclede materialen zoals oude reclamezeilen en oude binnenbanden van scooters.

 

Het moet gezegd, je merkt niet dat je de TRSHBG bij je hebt. Zowel de kuit- als de heupversie zitten goed en je kan er gemakkelijk bij. Je maakt ze beiden vast met goede, stevige sluitingen met een borging en je hebt de tas ook zo weer los. Wij vonden de HIP BAG iets comfortabeler, zeker in je droogpak en makkelijker bereikbaar tijdens het duiken, maar voor de CALF BAG is zeker ook wat te zeggen: geen gedoe bij je loodgordel of trimvest en ook daar kan je natuurlijk makkelijk bij als je een beetje kan manoeuvreren en trimmen.

Je houdt je handen vrij voor je duik, je trimvest netjes en je suit vrij van afval. Dat is een groot voordeel, net als de ‘fuik’ waar je je gevonden plastic of ander afval in stopt. Je ‘gevangen’ afval – zo voelt het toch een beetje – komt echt niet meer naar buiten. Dat is wel eens anders als je het wegstopt in de zak van je trimvest of droogpak. Eenmaal boven water kan je het afval snel kwijt via een ritsje. Dat is de dan enige check – ondervonden we – die je echt even moet doen: doe de rits dicht als je je afval in de prullenbak hebt gegooid…

TRSHBG is Nederlands, gevestigd in Amsterdam met een bijzondere band met Bali, waar het project ontstaan is. Momenteel wordt de TRSHBG wereldwijd gebruikt en steeds meer duikers doen mee. Je koopt TRSHBG op www.trshbg.com/shop.