Leestijd: 3 minuten

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij het ScubaDoe-programma van de NOB kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, voordat ze met de 1*-juniorduikopleiding kunnen beginnen. Deze leuke materialen helpen het onder water nog leuker te maken.

Duik Memory

Duiken en snorkelen begint met fun onder water! Wie kan het langst zijn adem inhouden? Dit zeedieren-memo is speciaal voor in het water. Dit geeft het spel een uitdagende ervaring, ideaal voor op vakantie of in het zwembad. De twaalf neopreen schijven (zes setjes) zijn gevuld met zand en hebben een diameter van tien centimeter. Ze blijven goed liggen en zijn makkelijk op te pakken en goed zichtbaar. Duik ze op met je zwembril of snorkelset en pas het niveau aan door ze verder van elkaar te verspreiden naarmate de kinderen langer hun adem in kunnen houden.

www.spellenrijk.nl

 

 

Snorkie Talkie voor Aria Ocean Reef Masker

Communiceren tijdens het snorkelen of vanaf kant of boot met snorkelaars wordt nu wel heel eenvoudig! Zo help je je kind bij spannende snorkelavonturen of laat je je kinderen onderling lekker kletsen met elkaar. De speaker en push-to-talk-knop in één kan zowel links als rechts van het hoofd worden gedragen. De gebruiker kan zelf het volume regelen. Het systeem werkt zoals een normale walkietalkie op een radiofrequentie en heeft vier beschikbare kanalen, die gelijk zijn aan de bestaande kanalen voor walkietalkies. Met een bereik van ongeveer 300 meter hoef je niet per se naast elkaar te zwemmen, wat veel vrijheid geeft. De Snorkie Talkie is waterdicht tot maximaal 3 meter en werkt op een oplaadbare lithium-batterij met een gebruikstijd van gemiddeld 8 uur en heeft een spanning-indicatie-meter.

www.sublub.nl

 

 

 

Junior Duiklogboek

In dit Junior logboek voor kinderen die leren snorkelen of duiken kunnen ze hun verhalen volop kwijt. In het boek kunnen kinderen hun persoonlijke gegevens en duiken in het zwembad bijhouden. Ook zit bij het logboek een vissenkaart van vissen in Nederland en in het buitenland en is er ruimte om de gevolgde snorkel- en duikopleidingen af te tekenen. Zo kan je later nog eens teruglezen waar je geweest bent, wat je moeilijk vond of juist leuk.

www.nobshop.org

 

 

 

Scubapro Rebel Steamer

De Rebel Steamer is een lekker zittend en goed aanpasbaar pak voor kinderen die lekker bewegelijk de onderwaterwereld willen bekijken. Met 2,5 millimeter dik geeft het net dat beetje comfort voor kids die lang in het water liggen op vakantie, of ze nou snorkelen of duiken. Ook voor lange zwembadsessies kan het lekker zijn tegen de kou die veel kinderen uiteindelijk toch voelen. Het zachte neopreen is gemaakt van X-Foam, een neopreenformule die niet giftig is. Met een diagonale ritssluiting aan de achterkant en lange enkelritsen is het pak makkelijk aan en uit te trekken. Een dun laagje neopreen om de polsen kan omhoog of omlaag worden gerold, zodat je het kan aanpassen aan de armlengte. Extra verdikking op de knieën zorgt voor extra versterking (en minder gaten).

www.scubapro.eu/nl 

 

 

 

Atlantis Poncho

Blijf lekker warm aan de waterkant! De Poncho Kids van Atlantis is een heerlijk warme poncho met capuchon. Heerlijk om kinderen warm te houden of in warm te wrijven als ze lekker lang in het water hebben gespeeld. Ook na een goede snorkelsessie of na het duiken in zwembad of open water is het een mooie draagbare handdoek. De poncho is gemaakt van Terry materiaal en draagt daardoor soepel en comfortabel. Verkrijgbaar in maten 122-140 en 152-176. En natuurlijk ook voor volwassen ‘kinderen’ die het graag warm hebben.

www.sublub.nl 

 

 

 

Zeemeermin

Heb je er altijd al van gedroomd om een zeemeermin te worden? Dan kan je bij TODI by Sportoase een leuke workshop volgen. Laat jouw dromen uitkomen! Je kan al vanaf  8 jaar meedoen en krijgt 2 uur lang les in zeemeermin of -man zijn. Compleet met echte zeemeerminstaart en actiefoto’s!
www.todi.be