Leestijd: 5 minuten

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen dus tijd voor nieuwe gadgets! Wat dacht je van deze artikelen?

Sealife Micro 3.0 – met gratis SEADRAGON 2000F Lamp

De Sealife Micro 3.0 onderwatercamera is speciaal ontwikkeld voor en door duikers. De camera is waterdicht geseald. Hij kan niet open, hoeft niet open en gaat niet open. Dat voorkomt ongewenste ongelukjes met waterschade tot gevolg. De camera is voorzien van een SONY-sensor die in moeilijkere lichtomstandigheden toch goede opnames kan maken. Daarnaast zijn er verschillende instelmogelijkheden om de beelden zo optimaal mogelijk vast te leggen. Er is zelfs een digitaal kleurfilter ingebouwd dat je met drie drukken op de knop instelt. Maar als je echte kleuren wilt, dan maak je gebruik van een van de SeaDragon foto- en videolampen, die je de kans geven mooi gekleurde onderwateropnames te maken. Op drie meter diepte ben je namelijk de kleur rood van het zonlicht al kwijt en op vijf meter is oranje verdwenen. Uiteindelijk worden al je opnames blauwgroen van kleur. Een lamp helpt de kleuren terug te halen. De Micro 3.0 wordt tijdelijk als set geleverd in combinatie met de Sea Dragon 2000F lamp, voor de prijs van alleen de camera. In feite krijg je de lamp cadeau. Let op: dit is een tijdelijke actie. Op = op.
www.sealife-cameras.eu

 

 

WaterProof D8 ORIGO Droogpak

Voor sommige duikers is minimalistisch ontwerp een must, maar ze willen nog steeds de noodzakelijke functies voor geavanceerd duiken. En daarbij de hoogste kwaliteit, zowel qua materiaal als vakmanschap. De slim fit, anatomisch gevormde D8 ORIGO met de ritssluiting aan de voorkant van sterk Poly 300D Tri-Lam is dan een goede keuze.

 

De WaterProof D8 ORIGO heeft een verstelbare telescopische torso met bretels. De lange en gebogen YKK Aquaseal #10 droogpakrits zorgt voor gemakkelijke aantrekken en verbeterde beweging van het bovenlichaam. Alle cruciale bewegende lichaamsdelen (armen, benen en romp) zijn in dit pak ontworpen om de bewegingsvrijheid te vergroten.

 

D8 ORIGO is uitgerust met warm neck en warme manchetten van neopreen, een latex nekseal en lange latexseals bij de polsen. Ook heeft het pak met Cordura® 500D versterkte kniebeschermers, zachte en lichte Xlite Flexboots, lichtgewicht zakken met dubbele koordlussen en SI TECH-ventielen. Polyurethaanprint op de achterkant biedt antislip- en slijtvastheid. Om het pakket compleet te maken wordt een praktische tas met geïntegreerd aankleedkussen meegeleverd. www.waterproof.eu

 

 

CAMARO High Visibility CAP

Is het je wel eens opgevallen dat – als je aan de oppervlakte ligt en alleen je hoofd bovenwater uitkomt – de kleur van je cap overeenkomt met de kleur van het water? Donker dus. Realiseer je je dan ook dat als er een klein beetje golfslag staat je voor iemand op de kant, de kapitein van het schip of een andere watersporter nauwelijks te zien bent? In het kader van veiligheid en zichtbaarheid heeft CAMARO deze High Visibility Cap ontwikkeld. Voorzien van een heldere, opvallende kleur oranje en diverse reflectoren. Zo ben je veel duidelijker te zien aan de oppervlakte. Wel een veilig idee! Deze cap is gemaakt op basis van de populaire Titanium cap. Slechts 4 millimeter dik maar net zo warm dan een standaard 7 millimeter cap. Daarnaast is deze titanium cap ook nog eens makkelijker aan te trekken. Het geheim zit hem in het ontwerp en daarmee de pasvorm. Deze High Visibility Cap is te verkrijgen bij de CAMARO Premiumdealers.  www.camaropremiumdealer.nl

 

 

TUSA BB React

De BB React is een sportduikvest uit de hogere categorie met de basis van een wing. Het heeft een stoer uiterlijk en is degelijk van uitvoering. De eerste jackets zijn ontworpen om te trimmen en de duikfles te dragen. In de loop van de jaren is het lood erin geïntegreerd, op de plek waar eerder de loodgordel zat. Eigenlijk is dit niet optimaal: het zwaartepunt van de duiker ten opzichte van de positie van het geïntegreerde lood kan beter. En dat is uitgevoerd in de BB React van TUSA waarbij het lood hoger geplaatst is in het vest voor betere balans en trimeigenschappen.

De buikband is op de rugplaat eenvoudig in hoogte te verplaatsen om de positie zo comfortabel mogelijk te plaatsen en te voorkomen dat deze bijvoorbeeld te veel op kruipt en in de maag drukt. Deze band is ook in lengte aan te passen waardoor het vest geschikt is voor elke lichaamsbouw of type pak dat gebruikt wordt. Ook op dit TUSA-vest zit het Rite Tide Buckle waarmee de fles aangeklemd wordt. Het hefboomsysteem neemt de fles in de houdgreep en glijd dus nergens meer heen.De BB React is het goed sportduikvest voor de meereisende duiker. Dat merk je aan bijvoorbeeld de power-inflator, de D-Ringen, het draagcomfort.
www.tusa.eu

 

 

Oceanic+ Dive Housing 

Je kunt nu je iPhone gebruiken als onderwatercamera en als duikcomputer op hetzelfde moment. Met de Oceanic+ Dive Housing kun je, tijdens het duiken of ieder ander wateravontuur geweldige foto’s maken met automatische kleurcorrectie op je iPhone. Met de Oceanic+ app en Dive Housing wordt je iPhone ook een volledig functionele duikcomputer. Zo heb je één app, één abonnement en twee apparaten! Met de Oceanic+ app gebruik je hetzelfde abonnement voor zowel Apple Watch Ultra als iPhone. Hierdoor kun je twee apparaten gebruiken die hetzelfde abonnement delen. De Oceanic+ Dive Housing weegt, is 24,6  x 11,2  x 6,9 centimeter groot en werkt tussen de 4° C – 35° C. Bij aanschaf krijg je er een reserve-onderdelenset bij.
www.snorkelenzwemshop.nl

 

 

Atomic T3 ademautomaat

De T3 is wordt door duikers ook wel ‘het pareltje’ van de automaten genoemd. Het is dan ook het elitemodel van Atomic Aquatics. Hij is van massief titanium, lichtgewicht, en is sterk en duurzaam. De automaat ademt soepel en heeft een comfort swivel: een 30° draaibare slangverbinding die knikken voorkomt en het comfort verbetert. Ook is er een automatische Flow Control. Deze gepatenteerde technologie zorgt voor een moeiteloze en natuurlijke ademervaring op elke diepte, zonder handmatige aanpassingen.
Meer informatie. 

 

 

Weefine monitor

Heb je moeite om je beelden onder water goed te beoordelen op het kleine schermpje van je camera? Een onderwatermonitor bovenop je onderwaterhuis plaatsen is een perfecte oplossing daarvoor. Comfortabel, lekker duidelijk en ideaal voor onderwaterfoto- en videografen om de scherpte van je beelden goed te beoordelen. Weefine heeft twee typen onderwatermonitoren in het assortiment: de nieuwe Weefine kantelbare 5”High Definition LED onderwatermonitor en de vertrouwde grotere broer, de Weefine 7” WED-7 Pro onderwatermonitor.
Bekijk meer op www.onderwaterhuis.nl.