Leestijd: 3 minuten

Via deze rubriek kom je meer te weten over de laatste trends en ontwikkelingen rond duikmateriaal.

X-Mission Evolution

De X-Mission is gemaakt voor de ervaren technische duiker, maar ook heel geschikt voor de recreatieve duiker die graag een goede balans wil tussen flexibiliteit en lange levensduur in een reisvriendelijk formaat. Het droogpak is gemaakt van geavanceerde materialen op verzoek van en in samenwerking met grotduikers van het Cavebase Team. Het lichtgewicht materiaal Nylon RipStop is slijtvast en het water en op het droge.

www.baresports.com

 

Guppy Oceama

Een zeer compacte en heldere duiklamp: de Oceama Guppy. De lamp is nog geen tien centimeter lang, heeft een 12-graden spot en groothoek zichtveld en geeft een lichtbundel van 600 lumen. De Oceama Guppy is zowel als hoofd- als back-up lamp geschikt voor alle duikers en snorkelaars en is waterdicht tot 200 meter. Met de bijgeleverde beugel kan je deze minilamp onder andere ook op het masker of op het trimvest bevestigen. De brandtijd is tussen de uur en anderhalf uur. Je gebruikt hem met de accu of met een standaard AA-batterij, handig als je langdurig geen stroom hebt om de lamp op te laden. Ook verkrijgbaar als Oceama Guppy 2 met een lichtsterkte van 1200 lumen.

 

Scuba spel

Met het Scuba Spel kan je nu ook boven water genieten van duiken. Een leuk bordspel voor twee tot vier spelers. In het Scuba Spel ga je duiken en genieten van de onderwaterwereld: op zoek naar de mooiste vissen, koralen en zeedieren. Ondertussen probeer je natuurlijk je medespelers in de weg te zitten, zodat ze niet kunnen profiteren van je ontdekkingen. Ook moet je zorgen dat je met voldoende lucht weer boven komt om weer mee te liften met de boot terug naar de kust. Wie aan het einde de meeste punten heeft gehaald is de winnaar en mag zich Master Scubadiver noemen! Een spel duurt ongeveer een half uurtje.

www.diveoutlet.nl

 

TRSHBG

Help mee om de oceaan schoner te maken, met elke duik. Dat kan door als duiker een speciale tas, de TRSHBG, om te doen, ontworpen voor het verzamelen van plastic afval. Zo kun je genieten van je duik, plastic weghalen als je het tegenkomt, terwijl je je handen vrij hebt. Zo houd je je BCD en je duikpak netjes. De TRSHBG is met de hand gemaakt, van gerecyclede materialen zoals oude reclamezeilen en oude binnenbanden van scooters.

Plastic blijft netjes in de TRSHBG zitten, door de slimme fuik. Ook als je de tas onder water open doet, blijft het plastic gevangen in de tas. Er zijn twee modellen tassen, voor om je heup (HIP BAG) of om je kuit (CALF BAG).

www.trshbg.com/duiken

 

Cinebags CB70

Om je onderwatercamera naar de duikstek te vervoeren als je hem helemaal op gebouwd hebt, is er nu de Cinebags CB70 tas . Deze is zeer plat opvouwbaar, dus gemakkelijk mee te nemen op duikreis, zodat je hem ook daar kunt gebruiken. De tas is groot genoeg om je volledig opgebouwde set, inclusief Dome poort en flitsers in op te bergen zodat je op de duikplaats niets meer hoeft te monteren en je direct te water kunt gaan. De tas is waterdicht en kan ook als spoelbak gebruikt worden om je set in te spoelen na de duik. De afmetingen van deze tas zijn: 40,6×30,5×27,9cm.

www.onderwaterhuis.nl