Leestijd: 3 minuten

In en bij het water kan van alles gebeuren. Je kan jezelf beter zichtbaar en hoorbaar maken op allerlei manieren. De afgelopen jaren zijn er best wat mogelijkheden bij gekomen. Check ze hier.

Spare Air

Zoals de naam al zegt: reservelucht. Want het gaat in een noodsituatie niet om je laatste ademhaling, maar juist om de volgende ademhaling die je niet meer hebt. Dan is er Spare-Air. Je gaat er van uit dat je hem nooit nodig zal hebben, maar in het geval dat zich een noodlottige situatie voor doet, kan het wel je leven redden. Spare Air is een compacte mini-duikfles met mondstuk die je kan gebruiken voor verschillende doeleinden. SpareAir is als eerste ontwikkeld voor de duiksport. De Spare-Air kan ook een toegevoegde waarde hebben tijdens snorkelen of om kleine reparaties aan de boot net onder de waterlijn te verrichten. De mini scuba tank is gemakkelijk in gebruik aangezien dezelfde technologie wordt gebruikt als bij een gewone ademautomaat. Het vullen kan op meerdere manieren, maar met een duiktank is het populairst. De Spare Air mag je ongevuld meenemen in het vliegtuig.

Website Spare Air 

 

Dive Alert

Wat doe jij om aandacht te krijgen als je aan de oppervlakte drijft en je ziet of hoort niemand meer? DiveAlert is een speciaal ontworpen, kleine, lichtgewicht luchthoorn. Je gebruikt deze als geïntegreerd onderdeel via de inflatorslang van je trimvest. De installatie is eenvoudig en doe je snel zelf. Zodra je tank open staat is het een kwestie van de knop indrukken.

DiveAlert gebruikt een kleine hoeveelheid lucht uit je duikfles om een ​​doordringend hard geluid te maken. Mensen kunnen een DiveAlert horen op anderhalve kilometer afstand van een duiker in nood, veel verder dan bijvoorbeeld het geluid van een fluitje reikt. Ook in omstandigheden waarbij het zicht beperkt is, kan een DiveAlert levensreddend zijn. Onder water doet de DiveAlert het ook. Leuk voor als je die ene heel bijzondere soort voorbij ziet komen en net iedereen de andere kant op kijkt.

Website Dive Alert 

 

AP SMBCi met opblaascilinder

Dikke handschoenen, koude handen en veel deining of stroming: niet de meest ideale omstandigheden om snel je SMB op te laten. Deze boei met een onafhankelijke opblaasminicilinder maakt het leven gewoonweg makkelijker. De 0,1 liter cilinder (232 bar DIN of Int A-klem) vul je vanuit je standaard luchtcilinder. Zo houd je je dure menggassen ook waarvoor ze bedoeld zijn, in plaats van voor het opblazen van je SMB. De cilinder kan netjes worden opgevouwen in de opgerolde SMB en deze berg je op in een zakbevestigd aan bijvoorbeeld een externe D-ring. Deze SMB kan je ook nog altijd met een tweede trap opblazen voor het geval je bent vergeten de minicilinder te vullen.

Aan de oppervlakte wordt de SMBCi rechtop getrokken door spanning op de lijn en markeert duidelijk de positie van de duiker. Het schot voorkomt het lekken van lucht en de boei blijft opgeblazen, waardoor de duiker makkelijker te volgen is. Met een duiklamp maak je van de SMB een gigantische, goed zichtbare glowstick.

Verkrijgbaar in rood, geel of zwart, of in de tweekleurige varianten rood en geel, rood en zwart en geel en zwart.

Website AP SMBCi