Leestijd: 3 minuten

Duiken in diepblauw water met kleurrijke, tropische zoetwatervissen en restanten van een oude beschaving? Daarvoor moet je al snel duizenden kilometers vliegen, horen we jullie zeggen. Wel, dan hebben we goed nieuws: op slechts een steenworp van de Nederlandse grens kan je in Beringen terecht. Waar iedereen van 8 tot 88 jaar naar believen kan duiken, snorkelen én genieten.

TODI is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa, waar bezoekers optimaal en superveilig kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld. Ook bijzonder: TODI is ingericht in één van de gebouwen van de mijn dat inmiddels de status heeft gekregen van archeologisch industrieel monument. Toen de mijnen nog actief waren werd het proceswater dat in de kolenwasserijen gebruikt werd, hier gezuiverd en nadien gerecupereerd.

 

 

Vijfduizend vissen

Vandaag vormt de vroegere ‘indikker’ het enige en grootste tropische duikbassin in Europa: 10 meter diep, een diameter van 36 meter, een capaciteit van 6,5 miljoen liter water en een constante temperatuur van 23 graden. Klinkt goed, maar het wordt nog beter als je weet dat meer dan vijfduizend tropische zoetwatervissen van dit duikcentrum simpelweg een unieke en onvergetelijke beleving maken.

 

 

Snorkelen

Genieten tussen de vissen kan op veel manieren, ook voor zij die geen duikervaring hebben. Door te snorkelen bijvoorbeeld: zwemkleding en een handdoek zijn al genoeg om eraan te beginnen, want bij TODI krijg je een duikbril en een snorkel of volgelaatssnorkelmasker. Daarmee kan je rustig aan de oppervlakte dobberen en rustig al het moois in de onderwaterwereld bewonderen. Snorkelen kan iedereen. Bovendien doe je het nooit alleen, want je neemt altijd een buddy mee. Het is de perfecte gelegenheid om je liefde voor duiken te delen met het hele gezin.

 

Duiken

Voor ervaren duikers biedt TODI de mogelijkheid om te reserveren voor een duik van wereldklasse. De duiklocatie, met zijn indrukwekkende diepte van tien meter en de constante watertemperatuur van 23 graden, is een ideale omgeving om je duikvaardigheden te blijven verbeteren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het ervaren personeel staat altijd paraat om je te begeleiden en te zorgen voor een veilige en opwindende duikervaring. Of je nu een doorgewinterde duiker bent, een leraar in spe bent via de TODI Academy, of gewoon wilt proeven van de duikervaring, TODI heeft voor elk wat wils.

 

 

Brasserie     

Ook voor wie het liever droog houdt is het genieten bij TODI, want in de brasserie krijg je een mooie inkijk op het grootste aquarium van de streek. Met de betonnen structuur en de mijnmachines proef je de sfeer van het (Belgisch)-Limburgse industriële mijnverleden. Het wordt nog aangenamer met een gevarieerde menukaart en het zicht op de oude mijnsite vanop het grote terras. Een feestje bouwen op deze unieke locatie? Kan en op veel manieren. Bij TODI vertellen ze je daar graag alles over.

Op de tweede verdieping geven kijkvensters een prachtig zicht op de vissen en de duikers. En wie wil genieten van het mooie zicht op de omgeving kan via de buitentrap helemaal naar boven stappen.

 

Meer info: www.todi.be