Ontdek Egypte

De Rode Zee bij Egypte is niet te ver weg en de kleuren, het mooie koraal en lekkere warme water maken het een aantrekkelijke duikbestemming. Je kunt er duiken vanaf de kant terwijl je verblijft in een van de luxe resorts. Je vaart dan met één van de dagtochten of met RIB’s naar de bekende duikstekken voor één of twee duiken. Met een “liveaboard” verblijf je voor de duur van de reis aan boord van een luxe schip. Je komt zo op verder weggelegen en minder bekende duikstekken, in het gezelschap van groepen dolfijnen.

Verdiep jezelf in Egypte

Op zoek naar inspirerende artikelen over Egypte? Swipe dan eens door de afbeeldingen hieronder!

 

Egypte praktisch

EGYPTE is een populaire duikbestemming omdat het slechts zes uur vliegen is naar het land aan de Rode Zee. De mooiste duikplaatsen liggen bij Sharm-el-Sheikh aan de zuidpunt van het Sinaï schiereiland. De Sinaï is 61.000 vierkante kilometer groot en bestaat uit een prachtige woestijn met bergketens, canyons en oases.

BESTE REISTIJD: Het hele jaar door. De maanden maart tot en met april en september tot en met oktober hebben de meest aangename temperaturen (25 tot 30 graden).

INENTINGEN: Niet verplicht, wel aangeraden. DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). www.reisvaccinaties.nl.

ELEKTRICITEIT: 220V, geen verloopstekker nodig.

VALUTA: Egyptische Pond. Bankpassen en creditcards worden algemeen geaccepteerd. Houd contant (klein)geld bij de hand voor fooien.

TAAL: Arabisch, Engels.

SOORT DUIKEN: Bootduiken, wrakduiken, nachtduiken, stromingsduiken, nitroxduiken.

REIS: Wil je op duikreis naar Egypte? Bekijk dan de websites van onze partners voor de mogelijkheden!

 

Diving Holidays

Dive and Travel

 

5 x Redenen om in Egypte te duiken

Egypte is een geweldige bestemming voor duikers vanwege zijn rijke geschiedenis, prachtige onderwaterwereld en uitstekende faciliteiten. Hier zijn vijf redenen waarom je een duik in Egypte moet overwegen:

1. Unieke onderwaterarchitectuur

Egypte is natuurlijk bekend om zijn oude monumenten en historische gebouwen. Deze rijke geschiedenis gaat ook onder water verder. Duikers kunnen het wrak van een oud Egyptisch schip ontdekken, evenals oude tempels en zelfs een onderwatermuseum!

2. Mariene biodiversiteit

De Rode Zee is één van de meest biodiverse gebieden ter wereld voor duiken, met duizenden verschillende soorten vissen, koralen en andere mariene dieren. Van kleurrijke vissen tot schildpadden en roggen, er is iets voor iedereen wat te zien.

3. Uitstekende duikfaciliteiten

Egypte heeft een groot aantal duikcentra met professionele instructeurs, moderne uitrusting en veilige duikprocedures. Dit maakt het een geweldige plek voor zowel beginnende als ervaren duikers.

4. Goede bereikbaarheid

Egypte is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland en biedt veel goedkope vluchten en accommodatie-opties. Dit maakt het een betaalbare bestemming voor een duikvakantie.

5. Prachtige beelden

Van kristalheldere lagunes tot kleurrijke koraalriffen: de onderwaterwereld van Egypte is adembenemend mooi. Duikers kunnen prachtige kleuren verwachten, veel verschillende soorten vissen en andere mariene dieren te zien. Daardoor is het een uitstekende plek om aan onderwaterfotografie of -videografie te doen.